Captain Hook: Χρήστος Κόλλιας«Επένδυσα σε ένα ισχυρό και αναγνωρίσιμο όνομα»

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010
   

«Το όνομα CAPTAIN HOOK είναι πολύ γνωστό και ισχυρό σε όσους ασχολούνται με την αλιεία, είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά. Ως εκ τούτου, η ανταπόκριση του κόσμου στο δικό μου κατάστημα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.»

Ο κ. Χρήστος Κόλλιας είναι Φυσικός και έγγαμος με 2 παιδιά. Δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα του Φυσικού, αλλά ασχολήθηκε με διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. Η πρώτη του επαφή με το εμπόριο ήταν όταν αποφάσισε να επενδύσει στην CAPTAIN HOOK. Σήμερα, 7 χρόνια μετά, ο κ. Κόλλιας μας μιλά για την απόφαση που άλλαξε τη ζωή του, για τους λόγους που τον ώθησαν να επιλέξει τη συγκεκριμένη επένδυση, αλλά και για την υποδοχή που επεφύλαξε στο κατάστημά του ο κόσμος της περιοχής.

Σήμερα, αν κάποιος θέλει να ξεχωρίσει πρέπει να επιλέξει με βάση τη μοναδικότητα και την εξειδίκευση της επιχείρησης.

 Κύριε Κόλλια, πώς προέκυψε η απόφαση να ενταχθείτε στην οικογένεια της CAPTAIN HOOK;

X.K. : Στόχος μου εξαρχής ήταν να επενδύσω σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα. Έβλεπα γύρω μου μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις και μεγάλα πολυκαταστήματα να διεισδύουν σε όλες τις αγορές. Ήξερα, λοιπόν, ότι έπρεπε να δραστηριοποιηθώ σε κάποια αγορά όπου δεν θα είχα σκληρό και άμεσο ανταγωνισμό από τα πολύ μεγάλα καταστήματα. Προσπάθησα να επιλέξω ένα εξειδικευμένο κατάστημα όπου κυρίαρχο ρόλο θα παίζει ο πωλητής του καταστήματος. Αυτό συνιστά και το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάποιας επιχείρησης σήμερα. Από τη στιγμή που η απρόσωπη αγορά πουλάει τα πάντα, αν κάποιος θέλει να ξεχωρίσει πρέπει να επιλέξει με βάση τη μοναδικότητα και την εξειδίκευση της επιχείρησης. Επιπλέον, μου άρεσε πολύ το αντικείμενο, γιατί είμαι κι εγώ ερασιτέχνης ψαράς..

 Γιατί αποφασίσατε να επενδύσετε σε ένα σύστημα franchise; 

X.K. : Όταν ξεκίνησα τη συνεργασία μου με την CAPTAIN HOOK πριν από 7 χρόνια, το franchise ήταν σε αρχικό στάδιο στην Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τότε ξεκινούσε ως θεσμός. Εγώ επειδή ασχολούμουν με την αλιεία και διάβαζα αρκετά κλαδικά περιοδικά, πληροφορήθηκα ότι υπήρχε μια αλυσίδα franchise πάνω στο αντικείμενο που με ενδιέφερε. Επισκέφθηκα την έκθεση ΚΕΜ Franchise όπου η CAPTAIN HOOK είχε περίπτερο, μίλησα με την κ. Καλακώνα και τον κ. Παυλίδη και στη συνέχεια πήρα την απόφαση να προχωρήσω. Το franchise το επέλεξα διότι πιστεύω πως στον κλάδο μας είναι τόσο μεγάλη η γκάμα των προϊόντων που είτε είσαι ερασιτέχνης στο χώρο είτε επαγγελματίας, δεν μπορείς να στήσεις ένα τέτοιο μαγαζί εύκολα.

 Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της αγοράς αλιείας;

X.K. :  Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και απαιτητική αγορά. Για να είναι κάποιος δυνατός σε αυτήν και για να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιτυχία, πρέπει να έχει μεγάλη εξειδίκευση και να γνωρίζει τα πράγματα. Κάτι που μπορεί να αποκτήσει μόνο εντασσόμενος σε μια μεγάλη αλυσίδα, όπως η CAPTAIN HOOK. 

 Πώς σας υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της περιοχής;

X.K. : Το όνομα CAPTAIN HOOK είναι πολύ γνωστό και ισχυρό σε όσους ασχολούνται με την αλιεία, είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά. Ως εκ τούτου, η ανταπόκριση του κόσμου στο δικό μου κατάστημα ήταν πραγμα τικά εντυπωσιακή. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο αυτό. Χρειάζεται και η ανάλογη συνέχεια. Πρέπει και ο επιχειρηματίας να είναι σε θέση να κρατήσει όλο αυτόν τον κόσμο στο μαγαζί. Να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον τους προς το κατάστημα.
 
 Σήμερα είστε ικανοποιημένος με την επιλογή σας;
 
X.K. :  Η CAPTAIN HOOK είναι μια μεγάλη εταιρεία και έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα στον κλάδο. Ως franchisee είμαι πολύ ικανοποιημένος σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικές συναλλαγές -δεν έχω αισθανθεί ποτέ πίεση- και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν με ρωτούσατε τι θα ήθελα να βελτιωθεί στην εταιρεία, θα απαντούσα να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ποικιλία των εμπορευμάτων μας, για να μπορούμε να ικανοποιήσουμε άμεσα και τον πιο απαιτητικό πελάτη και επίσης να βελτιώσουμε την επικοινωνία ανάμεσα σε όλα τα καταστήματα και την εταιρεία, προκειμένου να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ


Επισκευθείτε το blog Franchise Blog του κύριου Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντής της THE FRANCHISE CO
επιδοτούμενα προγράμματα
Πανόραμα franchise 2015
Dale Carnegie Training Flash
franchise Excellence Center
Χρήσιμα links
Επισκευθείτε το Franchise Portal. gr
διεθνής ανάπτυξη
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Facebook Twitter Linked In YouTube
RSS Feeds
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα Προσθήκη αυτής της σελίδας στα αγαπημένα μου Εκτύπωση αυτής της σελίδας Κορυφή