Λάζαρος Ζήκας και Ιωάννα Σταυροπούλου | Franchisees της ecowash mobile στη Γλυφάδα

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

«Η εταιρεία μας στηρίζει και μας βοηθά καθημερινά, είναι πλέον μέλος της οικογένειάς μας.»

Ο κύριος Λάζαρος Ζήκας εργαζόταν παλαιότερα ως τραπεζικός υπάλληλος σε κεντρικό λογιστήριο τράπεζας, ενώ η κυρία Ιωάννα Σταυροπούλου ήταν σύμβουλος πωλήσεων σε γνωστή αλυσίδα επίπλων. H πολύωρη εργασία σε συνδυασμό με τις μέτριες αποδοχές και το αβέβαιο μέλλον, τους οδήγησαν στην απόφαση να ξεκινήσουν μια δική τους επιχείρηση. Εφόσον και οι δύο προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους της αγοράς, ο τομέας μελλοντικής δραστηριοποίησης δεν ήταν το θέμα που τους απασχόλησε περισσότερο, όσο αυτό της ανεύρεσης του franchise εκείνου που θα καλύπτει τις βασικές προϋποθέσεις τους. Η ecowash mobile στο πρόσωπο του Διευθύνοντος Συμβούλου, κυρίου Michael Curry, κέρδισε από την αρχή την εμπιστοσύνη τους. «Το concept της ecowash mobile είναι απόλυτα πρωτοποριακό και άκρως σημαντικό στον τομέα της οικολογικής  δραστηριότητας, και αυτό ήταν ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την τελική μας επιλογή», μας διηγείται ο κύριος Ζήκας, ενώ η κυρία Σταυροπούλου μας εξομολογείται: «Απλά μας προέκυψε να επιλέξουμε το συγκεκριμένο κλάδο, διότι η ecowash mobile ήταν το franchise που ψάχναμε».  


«Ecowashing», μια διεθνής τάση
Πρόκειται για ένα διεθνές concept, leader στο χώρο του. Η ecowash mobile έχει ενεργή παρουσία σε 14 χώρες ανά τον κόσμο, σε Αυστραλία, Μέση Ανατολή, Ευρώπη, Αφρική, Νότιο Αμερική και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Επιπλέον, όπως μας εξηγεί ο Λάζαρος και η Ιωάννα, «Σε όλες τις χώρες εφαρμόζεται το ίδιο σύστημα, το οποίο έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένο. Έχουμε όλοι κοινό Εγχειρίδιο Λειτουργίας. Άλλωστε, η ecowash mobile είναι η νούμερο 1 εταιρεία διεθνώς στο πλύσιμο αυτοκινήτου χωρίς νερό».
Ένα από τα σημαντικότερα Green Franchise concepts παγκοσμίως είναι η ecowash mobile, η οποία έχει ως κεντρική φιλοσοφία την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό σίγουρα ήταν ένα έναυσμα για το εν λόγω ζευγάρι να γίνει μέλος της. Όσον αφορά τώρα στα οφέλη που προκύπτουν; Μας απαντούν: «Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι υψίστης σημασίας για τη χώρα μας σε μια εποχή που το φάσμα της λειψυδρίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη μας. Η ecowash mobile δίνει μια λύση στο πρόβλημα και πιστεύουμε πως εάν διαδοθεί σε όλη τη χώρα τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά ευεργετικά».
Οι διεθνείς αγορές που δραστηριοποιείται είναι αρκετά ενημερωμένες στα περιβαλλοντολογικά θέματα. Στην Ελλάδα πάλι, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρχίσει ο κόσμος να συνειδητοποιεί περισσότερο τα οφέλη του "eco-living". Όπως μας είπαν ο Λάζαρος και η Ιωάννα: «Σε ένα βαθμό πιστεύουμε ότι οι Έλληνες είναι συνειδητοποιημένοι, βέβαια με την πάροδο του χρόνου και με τη συνεχή ενημέρωση των διαφόρων οργανισμών προστασίας του περιβάλλοντος ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να πιστεύουν ότι η συμβολή της ecowash mobile στην προστασία του περιβάλλοντος είναι τεράστια».
 
Η μαγεία της κινητής μονάδας
Ο Λάζαρος και η Ιωάννα λειτουργούν την κινητή τους μονάδα εδώ και τέσσερεις μήνες. Δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που έχουν ως τώρα, ενώ παράλληλα δείχνουν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον. Με δικά τους λόγια: «Πρόκειται για μια επιχείρηση που εξελίσσεται αρκετά γρήγορα. Όσον αφορά στην τοπική αγορά, αρχικά όπως καθετί καινούριο θέλει το χρόνο του. Οι πελάτες κατανοούν πλήρως τις υπηρεσίες της ecowash mobile και καθημερινά τις αποδέχονται όλο και περισσότερο, εκτιμώντας την προσφορά μας στο θέμα της οικολογίας σε συνάρτηση με τη μοναδικότητα των προϊόντων μας». Όπως επίσης μας είπαν: «Το κυριότερο όλων είναι ότι είμαστε κινητή μονάδα και αυτό τα λέει όλα. Αντί να περιμένουμε να μας βρουν οι πελάτες, τους βρίσκουμε εμείς. Στις μέρες μας, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.»
«Η μοναδικότητα της ecowash mobile οφείλεται καθαρά στα προϊόντα της και στην παροχή υπηρεσιών στον τόπο εργασίας η διαμονής των πελατών μας, κάτι το οποίο τους επιτρέπει να διαθέτουν περισσότερο χρόνο για άλλες δραστηριότητες», δηλώνουν ο Λάζαρος και η Ιωάννα. Πιο συγκεκριμένα, ένα οικολογικό πλύσιμο αυτοκινήτου στο χώρο του πελάτη (εργασία, σπίτι) σημαίνει κέρδος σε χρόνο, σε χρήματα (λόγω του μακράς διαρκείας και αντοχής πλυσίματος) και όλα αυτά με οικολογική ευαισθησία. Τα αποτελέσματα είναι ασύγκριτα, διότι το σύστημα προστασίας που αφήνει το ecowashing στο όχημα λειτουργεί σαν Teflon, και έτσι το αυτοκίνητο παραμένει καθαρό για περισσότερο καιρό. Και συμπληρώνουν: «Καθαρίζουμε, γυαλίζουμε και προστατεύουμε τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό των οχημάτων, παρέχουμε δηλαδή, από ένα απλό ecowash μέχρι βιολογικό καθαρισμό του εσωτερικού. Το παραδοσιακό πλύσιμο δεν δύναται να προσφέρει αυτές τις πρωτοποριακές υπηρεσίες».   

 Οικογενειακή ή ιδιωτική επιχείρηση;
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως δεν είναι καλή ιδέα για ένα ζευγάρι να δουλεύει μαζί. Λένε πως η προσωπική και η επαγγελματική ζωή δεν θα πρέπει να αναμειγνύονται. Λέγεται επίσης ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να λειτουργήσει κανείς με απόλυτο επαγγελματισμό αν στον ίδιο το χώρο της εργασίας του/της υπάρχει και ο/η σύζυγος/σύζυγος/σύντροφος. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια εκείνα που έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση μαζί και εξ αυτών, δεν είναι λίγα αυτά που πέτυχαν στην επιχείρηση αλλά και στη ζωή τους. «Εάν υπάρχουν κοινοί στόχοι και κατανόηση, τότε είναι και εφικτό να βρεθούν και οι κατάλληλες ισορροπίες». Μήπως αναρωτιέστε πώς, όμως, καταφέρνουν να διατηρούν αυτές τις ισορροπίες; «Ασχολούμαστε και οι δύο με όλα τα θέματα, αυτό μας επιτρέπει ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον και να καταλήγουμε σε αποδοτικότερα αποτελέσματα», μας εξομολογούνται.
Και πράγματι, βλέποντας τον Λάζαρο και την Ιωάννα μαζί, μπορεί να δει κανείς μόνος του ότι ένα αγαπημένο ζευγάρι στη ζωή έχει πολλές πιθανότητες και δυνατότητες να πετύχει στη δική του επιχείρηση. Άλλωστε, η ecowash mobile ενθαρρύνει και προωθεί τις οικογενειακές επιχειρήσεις, διότι η ίδια είναι μια οικογένεια που συνεχώς μεγαλώνει. «Ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι όχι μόνο μεμονωμένα αλλά και ομαδικά όλα τα franchise να λειτουργούμε σαν μια οικογένεια. Να συζητάμε μεταξύ μας προβλήματα και λύσεις αυτών», μας εξηγούν ο Λάζαρος και η Ιωάννα.
 
Δίκτυο ecowash - γεγονότα
Πολύ σημαντικό ερώτημα για τους κ.κ. Ζήκα – Σταυροπούλου ήταν το αν είναι ικανοποιημένοι με την εκπαίδευση και την υποστήριξη που τους παρείχε η εταιρεία τόσο στο ξεκίνημά τους όσο και στη μετέπειτα λειτουργία της επιχείρησής τους. «Τόσο στο θεωρητικό όσο και στον πρακτικό τομέα η ecowash mobile μας παρείχε την πλήρη εκπαίδευση και συνεχίζει. Καθημερινά είναι σε επαφή μαζί μας σε οτιδήποτε χρειαστούμε. Μας στηρίζει και μας βοηθά καθημερινά, ενώ πλέον τη θεωρούμε μέλος της οικογένειάς μας», δηλώνουν ευχαριστημένοι.
Το multiunit franchising είναι ένας από τους κυριότερους στόχους της ecowash mobile, προτρέπει, δηλαδή, τους συνεργάτες της να αποκτούν και δεύτερη ή και τρίτη κινητή μονάδα. Πώς φαίνεται, όμως, αυτό στους franchisee της; Ο Λάζαρος και η Ιωάννα απαντούν: «Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο, διότι όσο αυξάνεται η ζήτηση χρειάζονται περισσότερες κινητές μονάδες για τη διαχείριση της περιοχής προς την εξυπηρέτηση των πελατών και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας».
Όσον αφορά στο μέλλον της επιχείρησής τους; Όπως μας εμπιστεύονται, το βλέπουν πολλά υποσχόμενο, και μάλιστα, σκέφτονται να τη μεγαλώσουν: «Με το ρυθμό που αναπτυσσόμαστε, πολύ σύντομα είμαστε σίγουροι ότι θα χρειαστούμε και δεύτερη κινητή μονάδα. Και οι δύο κατέχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία του αντικειμένου, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε ο καθένας από μία».

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ


Επισκευθείτε το blog Franchise Blog του κύριου Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντής της THE FRANCHISE CO
επιδοτούμενα προγράμματα
Πανόραμα franchise 2015
Dale Carnegie Training Flash
franchise Excellence Center
Χρήσιμα links
Επισκευθείτε το Franchise Portal. gr
διεθνής ανάπτυξη
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Facebook Twitter Linked In YouTube
RSS Feeds
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα Προσθήκη αυτής της σελίδας στα αγαπημένα μου Εκτύπωση αυτής της σελίδας Κορυφή