Συνέντευξη στο HR PROFESSIONAL από τον κο Παναγιώτη Ρουσόπουλο

ΕΡ.: Ποια είναι η δράση της Dale Carnegie Training σε παγκόσμιο επίπεδο;  

Π.Ρ.:  H Dale Carnegie Training είναι ένας πολυεθνικός οργανισμός εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού με ιστορία 96 ετών και παρουσία σε περισσότερες από 76 χώρες. Ουσιαστικά, η παγκόσμια αυτή παρουσία καθώς και η εμπειρία μας δίνει την δυνατότητα να μεταφέρουμε βέλτιστες πρακτικές από τη συνεργασία μας με επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων, μεγέθους και από διαφορετικές αγορές.

Αποστολή μας είναι η επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων για τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσω τόσο της εφαρμογής των συστημάτων και της μεθοδολογίας της Dale Carnegie Training αλλά κυρίως μέσω της πελατοκεντρικής κουλτούρας και προσέγγισης μας. Θα έλεγα ότι αυτό είναι και το σημείο διαφοροποίησης της Dale Carnegie Training: η επίτευξη υπερβάσεων και η καινοτομία με στόχο την δημιουργία αποτελεσμάτων για τον πελάτη. Όσο αναφορά το όραμα μας είναι να γίνουμε no. 1 σε παγκόσμιο επίπεδο στην ανθρώπινη πλευρά της εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.


ΕΡ.: Ποιοι είναι οι στόχοι και ποιο το έργο της Dale Carnegie Training στην Ελλάδα;

Π.Ρ.: Από το 2006 ανήκουμε στην οικογένεια της Dale Carnegie Training εκπροσωπώντας την στην ελληνική αγορά. Έχοντας εμπειρία ως στελέχη και ως σύμβουλοι επιχειρήσεων γνωρίζουμε ότι τα επιχειρησιακά σχέδια δεν υλοποιούνται πολλές φορές επειδή λείπει η δέσμευση του ανθρώπινου παράγοντα. Αυτό μας οδήγησε στον χώρο της εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Από τις εταιρίες από τις οποίες αξιολογήσαμε επιλέξαμε – και μας επέλεξε – τη Dale Carnegie Training, ως μία εταιρία με σημαντική εμπειρία, τεχνογνωσία, αλλά και μία εταιρία που βασίζεται σε αρχές και έχει μία ανθρωποκεντρική φιλοσοφία. Οι αρχές που δίδαξε ο Dale Carnegie στις αρχές του 20ου αιώνα οδηγούν όχι μόνο την μεθοδολογία της εκπαίδευσης αλλά και τις αξίες και την συμπεριφορά των στελεχών της. Οι ίδιες αρχές οδηγούν την στρατηγική της εταιρίας να καινοτομεί προς την κατεύθυνση της δημιουργίας αξίας για τον πελάτη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων καταφέραμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα εδραίωσης στην ελληνική αγορά. Όραμα μας είναι όχι να γίνουμε οι μεγαλύτεροι στην αγορά αλλά να είμαστε οι πρώτοι σε μετρήσιμα αποτελέσματα για τον πελάτη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει αξιοποίηση των συστημάτων της Dale Carnegie με στόχο την ευθυγράμμιση των στόχων της εκπαιδευτικής παρέμβασης με τους στόχους του οργανισμού. Επίσης σημαίνει τη συνειδητοποίηση πώς αυτό που συμβαίνει πριν την υλοποίηση της εκπαίδευσης και αυτό που συμβαίνει μετά, είναι εξίσου σημαντικό με καθαυτή την εκπαιδευτική παρέμβαση.

Κομβικά σημεία αυτής της πορείας μας, είναι η συνεργασία με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελληνική αγορά. Εταιρίες από ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων και μεγέθους.
Οι συνεργασίες αυτές περιλαμβάνουν την δημιουργία ολοκληρωμένων λύσεων με στόχο συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες, την δημιουργία ακαδημίας για μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, και συνεργασίες σε επίπεδο ανάπτυξης συγκεκριμένων δεξιοτήτων στα πλαίσια του πλάνου ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού των πελατών μας.

Παράλληλα έχουμε χτίσει μία ομάδα εκπαιδευτών – business coaches οι οποίοι/ες είναι στελέχη της αγοράς, με εμπειρία από διαφορετικούς κλάδους, και που έχουν πιστοποιηθεί από τον φορέα πιστοποίησης της εταιρίας, το «Carnegie University» έτσι ώστε να υλοποιούν εκπαίδευση με την μεθοδολογία της και εφαρμόζοντας τις διαδικασίες και τα συστήματα της Dale Carnegie Training.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ   Συνέντευξη στο HR PROFESSIONAL του κ.Παναγιώτη Ρουσόπουλου

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ


Επισκευθείτε το blog Franchise Blog του κύριου Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντής της THE FRANCHISE CO
επιδοτούμενα προγράμματα
Πανόραμα franchise 2015
Dale Carnegie Training Flash
franchise Excellence Center
Χρήσιμα links
Επισκευθείτε το Franchise Portal. gr
διεθνής ανάπτυξη
Εγγραφείτε στο newsletter μας
Facebook Twitter Linked In YouTube
RSS Feeds
Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα Προσθήκη αυτής της σελίδας στα αγαπημένα μου Εκτύπωση αυτής της σελίδας Κορυφή